Zaparzacz do kawy / herbaty Cafe Boheme La Cafetiere Powiększ

Cafe Boheme La Cafetiere zaparzacz termiczny, podwójne szkło

nowy

Materiał: stal nierdzewna, podwójne szkło 
Objętość: 800 ml

Więcej szczegółów

Oczekiwanie na dostawę

189,00 zł

189,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Cafe Boheme La Cafetiere to zaparzacz termiczny, który dzięki swoim właściwościom izolacyjnym długo utrzymuje wysoką temperaturę przygotowanych w nim naparów. Podwójne szkło dzbanka a właściwie znajdujące się między ściankami powietrze chroni kawę lub herbatę przed szybką utratą ciepła. Jednocześnie zewnętrzna powierzchnia zaparzacza nie nagrzewa się pozostając neutralna w dotyku.


Cafe Boheme to zaparzacz typu french press, w którym za pomocą tłoka z gęstym sitkiem można odseparować kawę mieloną lub listki herbaty czy ziół zaraz po ich zaparzeniu. Aromatyczny, pyszny i klarowny napar można przelewać do filiżanek.

Zaparzacz termiczny Boheme jest nie tylko bardzo praktyczny, ale także ma wyjątkowo elegancki i subtelny wygląd wpisujący się w najnowsze trendy. A przygotowany napar w zaparzaczu z podwójnymi ściankami wydaje się być zawieszony w powietrzu :-)

Cafe Boheme La Cafetiere wykonany jest ręcznie z borosilikatowego szkła odpornego na wysokie temperatury. Pokrywka french pressa oraz tłok z sitkiem to błyszcząca stal nierdzewna

French press z podwójnymi ściankami Caffe Boheme ma objętość 800 ml.

W naszej ofercie mamy również duży wybór szklanek i filiżanek termicznych, które mają podwójne szkło:-)

French press Bocheme z podwójnymi ściankami - jak zaparzyć pyszną kawę?

  1. Przed parzeniem kawy dobrze jest ogrzać zaparzacz poprzez przelanie go gorącą wodą.

  2. Używamy kawy grubo zmielonej (dobrze widoczne drobinki kawy). Tak zmielona kawa, podczas stosunkowo długiego procesu parzenia uwolni wszystkie olejki eteryczne i nie spowoduje zatkania sitka tylko łatwo opadnie na dno dzbanka.

  3. Zazwyczaj używa się 6 gram kawy mielonej (duża łyżka) na każde 100 ml wody.

  4. Woda powinna mieć około 95 st. (od momentu zagotowania wody odczekujemy około pół minuty)

  5. Zalewamy kawę wodą do połowy zaparzacza i odczekujemy minutkę, by uwolniła dwutlenek węgla – kawa wówczas w charakterystyczny sposób buzuje.

  6. Mieszamy kawę dolewamy pozostałą ilość wody i parzymy kawę przez kolejne trzy minuty.

  7. Powoli opuszczamy tłok zaparzacza zbierając drobinki kawy na jego dnie. 

  8. Po zaparzeniu kawy powinno się ją rozlać do filiżanek, ponieważ opuszczenie tłoka french pressa nie przerywa procesu parzenia kawy.

Napisz opinię

Cafe Boheme La Cafetiere zaparzacz termiczny, podwójne szkło

Cafe Boheme La Cafetiere zaparzacz termiczny, podwójne szkło

Materiał: stal nierdzewna, podwójne szkło 
Objętość: 800 ml

Napisz opinię